• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Rola polityki fiskalnej w kształtowaniu dochodów i wydatków publicznych.

Antocyjany są zwłaszcza obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany odnajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek chemiczny znajduje się w zewnętrznej warstwie skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to ważny proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, bo już ich sok jest odcienia czerwonego. Najbardziej znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Kolor czerwony lub też różowy, zależy w całości, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan lazurowych zmienia się na odcienie od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się w zasadzie antocyjanom.

1. Znajdź więcej

2. Przeglądaj

3. Odwiedź stronę

4. Przeglądaj

5. Artykuł

Categories: Biznes

Comments are closed.